Hozzávalók

3-4 fő
4 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1nagyobb padlizsán
2 db kisebb cukkini
1 gerezd fokhagyma
fél csomag petrezselyem
0,5 dl olívaolaj
 paradicsompüré
 
 őrölt bors
 babérlevél
 friss kakukkfű
 friss bazsalikom
 kristálycukor
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Zöldség tempura

    A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék...

    tovább
  • Sütőtökös rizottó

    A vaj felét az olívaolajjal együtt serpenyőben megmelegítjük, majd beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát, valamint a kockára vágott sütőtököt.  Megsózzuk,...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább

Padlizsános francia lecsó (Ratatouille)

  • Padlizsanos_francia_lecso_Ratatouille

A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd a padlizsánt, a cukkinit – minden zöldséget külön-külön! A végén a paprikát is, de ebbe már beleönthetjük a paradicsompürét, sóval, kevés cukorral ízesítjük, majd az összes pirított zöldséget visszatesszük a serpenyőbe. Babérlevéllel, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük és kevés vízzel felöntve 10 percig pároljuk. Tálalás előtt a zúzott fokhagyma és a petrezselyem keverékével dúsítjuk.

Szóljon hozzá