Hozzávalók

3-4 fő
3 db közepes padlizsán
1 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 csomag friss petrezselyem
 mustár
 
 őrölt bors
 szendvicskenyér
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Sárgarépás spárgasaláta

    Egy keverőtálban összekeverünk olívaolajat, evőkanál repcemézet, evőkanál vágott koriandert, megsózzuk, megborsozzuk, belefacsarjuk egy citrom levét, majd...

    tovább
  • Főtt tojás dióval

    Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy lábosba, és törjük össze villával....

    tovább
  • Csőben sült zöldségtál

    A sárgarépát vékony, ovális lapokra vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a vékonyra szelt cukkínit és a vastagabb darabokra vágott csiperkét....

    tovább

Padlizsánkrém pirítóssal

  • Padlizsankrem_piritossal

A padlizsánokat megszurkáljuk és 200 fokos sütőben alaposan megsütjük. A belsejüket egy keverőtálba kaparjuk, olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a petrezselyemmel alaposan kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és pirítóssal tálaljuk.

  • Szabina

    2016. 07. 24., 10:29:47

    Sziasztok.Szerintem ez tökéletes recept,de ha jól emlékszek a Robi tett még bele fél apróra vágott vöröshagymát.A leírt receptben nincs benne.

Szóljon hozzá