Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg. padlizsán
1 db kaliforniai paprika
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
4 evőkanál olívaolaj
 Ízlés szerint só
 Ízlés szerint bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Egészben sült karfiol

    Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Fűszerezhetjük még friss oregánóval. Beletesszük az egész...

    tovább
  • Zöldség tempura

    A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék...

    tovább

Padlizsán gomba módra

  • Padlizsan_gomba_modra

Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és bazsalikommal együtt.  Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedjük és lassú tűznél tovább készítjük. Csak a legvégén sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, hogy ne engedjen túl sok levet a padlizsán.
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá