Hozzávalók

2 személyre
1nagy fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 szál zeller
 olívaolaj
2 db 4 cm vastagra szelt borjúlábszár szelet
2 ek liszt
20 dkg vaj
3 dl fehérbor
1 kg paradicsom
2 szál friss rozmaring
1 liter alaplé
2 ek paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1citrom
15 dkg kukoricadara
5 dkg parmezán
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Osso bucco krémes polentával

  • osso_bucco_kremes_polentaval

1 fej finomra vágott hagymát, 1 szál sárgarépát és 2 szál zellert kevés vajon nagyon lassan megizzasztunk. 
2 szelet csontos borjúlábszárat megkötözünk, lisztben megforgatjuk, vaj és olivaolaj keverékén elősütünk. 

Beletesszük a hagymás alapba, felöntjük 3 dl fehérborral, hozzáadunk 1 kg kimagozott paradicsomot. Hozzáadunk 2 szál friss rozmaringot, közepes lángon pároljuk legalább egy órát, időnként felöntjük húsalaplével, majd hozzáadunk 2 evőkanál paradicsompürét. 

A mártást pürésítjük, hozzáadunk egy kanál vajat. 

Közben 1 csokor petrezselymet, 3 gerezd fokhagymát és reszelt citromhéjat összeturmixolunk, hozzáadjuk a húshoz. a

15 dkg kukoricadarát összeforralunk fél liter vízzel, belekeverünk 1-2 evőkanál vajat és 5 dkg parmezánt. 

Szóljon hozzá