Hozzávalók

2 személyre
1nagy fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 szál zeller
 olívaolaj
2 db 4 cm vastagra szelt borjúlábszár szelet
2 ek liszt
20 dkg vaj
3 dl fehérbor
1 kg paradicsom
2 szál friss rozmaring
1 liter alaplé
2 ek paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1citrom
15 dkg kukoricadara
5 dkg parmezán
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lyoni saláta

    10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük. Az öntethez két evőkanál...

    tovább
  • Marhapofa pörkölt tarhonyával

    10 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, belerakunk 3 fej, a finomra vágott vöröshagymát, 5-6 gerezd zúzott fokhagymát és miután megpirult...

    tovább
  • Sabayon friss gyümölcsökkel

    Vízfürdő felett egy habüstben 5 tojás sárgáját elkeverjük 5 teáskanál porcukorral és 2 dl fehérborral. Folyamatos keverés mellett felhabosítjuk. Málnát, epret,...

    tovább

Osso bucco krémes polentával

  • osso_bucco_kremes_polentaval

1 fej finomra vágott hagymát, 1 szál sárgarépát és 2 szál zellert kevés vajon nagyon lassan megizzasztunk. 
2 szelet csontos borjúlábszárat megkötözünk, lisztben megforgatjuk, vaj és olivaolaj keverékén elősütünk. 

Beletesszük a hagymás alapba, felöntjük 3 dl fehérborral, hozzáadunk 1 kg kimagozott paradicsomot. Hozzáadunk 2 szál friss rozmaringot, közepes lángon pároljuk legalább egy órát, időnként felöntjük húsalaplével, majd hozzáadunk 2 evőkanál paradicsompürét. 

A mártást pürésítjük, hozzáadunk egy kanál vajat. 

Közben 1 csokor petrezselymet, 3 gerezd fokhagymát és reszelt citromhéjat összeturmixolunk, hozzáadjuk a húshoz. a

15 dkg kukoricadarát összeforralunk fél liter vízzel, belekeverünk 1-2 evőkanál vajat és 5 dkg parmezánt. 

Szóljon hozzá