Hozzávalók

2 adag
70 dkg T-bone steak
1 szál új fokhagyma
1 csomag koriander
2-3 evőkanál szőlőmagolaj
kevés tengeri só
1 dl whisky
1 evőkanál mustár
10 dkg vaj
2 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Óriás T-bone steak whisky szósszal

  • orias_tbone_steak_whisky_szosszal

Egy forró serpenyőben egy 70 dkg, két ujjnyi vastag T-bone steaket, csonttal együtt elkezdünk sütni. Közben egy szál új fokhagymát, egy csomag koriandert apróra vágunk. Négy evőkanál szőlőmag olajjal a húst bekenjük, majd tengeri sóval megszórjuk. Fél dl whiskyvel flambírozzuk, majd megforgatjuk és a másik oldalát sózzuk. A húst 15-20 percig sütjük, úgy hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon. Ezután kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt pecsenyelébe egy evőkanál mustárt, 10 dkg vajat és fél deci whiskyt öntünk. Miután az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a koriander levelet és a fokhagymát. Végül felöntjük 2 dl tejszínnel és beforraljuk. Tálaláskor tetejére öntjük és így fogyasztjuk, lehetőleg egy whisky kíséretében. 


Szóljon hozzá