Hozzávalók

3-4 fő
35 dkg liszt
1kiskanál ánizsmag
csipet
 fahéj ízlés szerint
1 csomag sütőpor
17 dkg kristálycukrot
1vaníliarúd
2tojás
1 dl olívaolaj
1alma
5 dkg aszalt füge
2tojásfehérje
 
 A krémhez:
2 dl tejszín
10 dkg fehércsokoládé
1vaníliarúd
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Olívaolajos fügetorta

  • olivaolajos_fugetorta

Összekeverünk 35 dkg lisztet, 1 kiskanál ánizsmagot, egy csipet sót, fahéjat ízlés szerint és 1 csomag sütőport. Egy másik tálban összedolgozunk 17 dkg kristálycukrot, 1 vaníliarúd kikapart magjait és 2 tojást. Közben apránként hozzáadunk 1 dl olívaolajat. Fokozatosan belekeverjük a lisztes egyveleget. Hozzákeverünk még 1 meghámozott és felkockázott almát, 5 dkg felkockázott aszalt fügét, valamint 2 felvert tojásfehérjét. Kivajazunk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Beleöntjük a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben Kb. 30-­40 percig sütjük.

A krémhez felmelegítünk 2 dl tejszínt, 10 dkg fehércsokoládét és 1 vaníliarúd kikapart belsejét. Majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. A hideg krémet felverjük, és a tortára halmozzuk. Friss fügeszeletekkel tálaljuk.


  • Naraa

    2013. 11. 13., 04:30:59

    c9va,Ez edgy van ;)Trollanyu,Akkor ha egyszer lesz tfarf3d e9s egy gyors nsriaa ve1gysz ke9szedtsd el ;)Kati,Akkor lassan bane1nt kell enned :) c9n nagyon szeretem :D

Szóljon hozzá