Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg paszternák
 
1 ek cukor
20 dkg sárgarépa
1 ek vaj
1 ek nádcukor
3shalotta hagyma
 pár szál kakukkfű
 olivaolaj
1 db őz szűzérme
15 dkg gomba
 sonkachips a tálaláshoz
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Őzsült gyökérzöldségekkel

  • Ozsult_gyokerzoldsegekkel

A paszternákot felkarikázzuk, sóval és 1 ek cukorral puhára főzzük kb. 20 perc alatt, majd pürésítjük. Feldaraboljuk a répát, forró serpenyőben egy kis vajon nádcukrot karamellizálunk. És ebben roppansóra főzzük a répát, közben elforralva alóla a vizet, hogy csak a vaj maradjon. A cukrot karemellizáljuk, a félbe vágott shalotta hagymákat sóval és pár szál kakukkfűvel megpirítjuk. Forró serpenyőben olajon kérget sütünk a húsnak, pár szál kakukkfűvel, gombával együtt megpároluljuk,  majd egy kis vajjal dúsítjuk. A húst levesszük tűzről, 4-6 percig pihentetjük egy tányéron. Az őszszűzt zöldségekkel együtt tálaljuk. Díszítésként 90 C-on 2 órán át sütött sonkchipset használunk.

Szóljon hozzá