Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg főtt, kerekszemű rizs
10 dkg füstölt sajt
3 db tojás
25 dkg hámozott, darabolt paradicsom konzerv
0,5 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csomag friss bazsalikom
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg liszt
0,5 liter olaj
 
 őrölt bors
 (kevés maradék parmezán jellegű sajt)
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Parasztomlett gombaszögi kolbásszal

    A serpenyőben disznózsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd összesütjük a szalonnát, gombát, kolbászt és a felkockázott főtt krumplit. Megsózzuk,...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Gömöri krumplisgombóc

    A nyersen lereszelt és a főtt törtkrumplit összekeverjük, hozzáadunk két tojást, a rétes- és finomlisztet, valamint a fokhagymát, sót és majoránnát. Alaposan...

    tovább

Olasz töltött rizsgombóc (Arancini)

  • Olasz_toltott_rizsgomboc

A kihűlt, ragadós rizst összekeverjük egy darab tojással (rakhatunk hozzá reszelt parmezánt). Majd gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a belsejükbe egy-egy kis darab füstölt sajtot teszünk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. A paradicsomot az olívaolajjal, friss bazsalikommal és egy gerezd fokhagymával alaposan leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebben mártogatva fogyasztjuk a gombócokat.

Szóljon hozzá