Hozzávalók

3-4 fő
2 db körte
1 dl krémsajt/joghurt
4-5aszalt/friss füge
15 szem koktélparadicsom
2 szál friss oregánó
 balzsamecet
1 db citrom
 olívaolaj
 só, bors

Hasonló receptek

  • Fokhagymás sült kenyér szardellával

    A vékonyra szelt kenyerekre olívaolajat csurgatunk, majd kicsit meggrillezzük, ezt követően megkenjük majonézzel, ajvárral, kevés szardella filét teszünk a...

    tovább
  • Grillezett tintahal chilis sóval

    A kis darabokra vágott nektarinból, rukkolából, póréhagymából kevés olívaolajjal salátát készítünk. Közben a -már előkészített- tintahalat karikákra vágjuk,...

    tovább
  • Vietnámi szendvics

    A vékonyra vágott sertésszűz csíkokat olívaolajon kezdjük sütni, majd hozzáadtuk a julienre vágott répa szeleteket. Miután összepirítottuk a két fő hozzávalót,...

    tovább

Nyári körtesaláta

  • nyari_kortesalata

A gyümölcsöket ízléses darabokra aprítom. Közben a citromlé, balzsamecet, olívaolaj hármas segítségével emulziót készítek. Ezt még sózom, borsozom, esetleg friss oregánóval bolondítom meg, majd összekeverem a krémsajttal, vagy joghurttal. A gyümölcsökre locsolom a pikáns öntetet.

Szóljon hozzá