Hozzávalók

6 fő
3lapzselatin
5 dl tejszín
2,5 dl zsíros tej
8 dkg cukor
3 dkg darált mák
2narancs
1 tk étkezési keményítő
2 ek akácméz
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Áfonya torta

    A makadámdiót ledaráljuk. A tésztához a szójatejfölt összekeverjük a nádcukorral, a vaníliás cukorral és az olívaolajjal.Beletesszük a foszfátmentes sütőport,...

    tovább
  • Apricot balls - Csajozós menü

    Egy robotgéppel feldaraboljuk a barackot. Hozzáadjuk a barnacukrot, és elkeverjük a kókusz forgáccsal, és a tejkonzervvel. Golyókat formálunk belőle, és...

    tovább
  • Arab tejberizs

    A rizst egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és főzni kezdjük. Mikor a rizs megszívta magát vízzel, hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint a cukrot, majd egy...

    tovább

Narancsos-mákos panna cotta

  • narancsos_makos_panna_cotta_rd

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, felfőzzük, hozzáadjuk a cukrot, a mákot és egy narancs reszelt héját, végül feloldjuk benne a zselatint is. Formákba öntjük, és legalább 4-6 órán át hűtjük (nyugodtan hűthetjük egy éjszakát is). A narancsok gerezdjeit kivágjuk (a fehér bőr nem kell), majd a mézzel együtt két-három percig melegítjük. Besűrítjük a keményítővel, tálaláskor pedig a panna cottára öntjük.

Szóljon hozzá