Hozzávalók

6 fő
800 gramm sózott, szárított tőkehal
3 dl olívaolaj
2,5 dl tej
 szerecsendió
½citrom
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Nimes-i tőkehalkrém

  • Nimes_i_tokehalkrem

Előző este áztassuk be a tőkehalat sok vízbe, bőrével lefelé, hogy a só lerakódjon az edény aljára. Többször cseréljük rajta a vizet, legjobb folyamatosan egy vékony vízcsíkot csorgatunk rá. Öntsük le a halról a vizet, vágjuk ketté, tegyük bele egy edénybe és öntsünk rá hideg vizet addig, amíg el nem lepi. Lassú tűznél forraljuk fel, főzzük pár percig, majd vegyük ki az edényből és csorgassuk le róla a vizet. Vegyük le a bőrét és szedjük ki a szálkákat, tegyük meleg helyre. Két külön edényben melegítsük meg a tejet és az olajat. A tőkehalat törjük össze egy villával és adjuk hozzá felváltva, állandó keverés mellett a meleg tejet és az olajat. A pép ne legyen se túl híg, se túl kemény. Adjuk hozzá a szerecsendiót és pár csepp citromlevet. A halkrémet langyosan, pirítóssal tálaljuk.

Szóljon hozzá