Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg ricotta sajt
50 dkg natúr krémsajt
30 dkg cukor
8tojás
0.1 dl narancs esszencia
1kiskanál reszelt narancshéj
2,5 dl habtejszín
25 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg vaj
3tojássárgája
1kis üveg vanília esszencia
1citrom reszelt héja
 egy csipet só
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Narancsos sajttorta

  • Narancsos_sajttorta

Egy tálban habverővel felverjük a tojást és a cukrot, hozzáadjuk a krémsajtot, a ricotta sajtot, a habtejszínt, az aromát és a reszelt narancshéjat, és majdnem habosra keverjük.
A tortaalaphoz a hozzávalókat összemorzsoljuk,  cipót formálunk belőle, beletekerjük fóliába, és 30 percre a hűtőbe tesszük. 
A tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt csattós tortaformába belerakjuk. 
Ráöntjük a krémet, és előmelegített sütőben, 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Szóljon hozzá