Hozzávalók

2 fő
40 dkg zöldborsó
1 csomag friss menta
30 dkg darált sertéshús
1 db zsemle
1vöröshagyma
1 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejszín
5 dkg vaj
3 dl étolaj
1 csomag újhagyma
2 dl húsalaplé
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

Mentás zöldborsófőzelék sertéshúsgombóccal

  • mentas_zoldborsofozelek_rd

2 szál vékony karikára vágott újhagymát kevés vajban lepirítunk. Hozzáadunk kb 40 deka zöldborsót. Átforgatjuk a forró vajon, majd felöntjük 2 dl húsalaplével és 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

30 deka darált sertéshúshoz hozzáadunk egy nagyobb vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsömlét, ízesítjuk fél fej finomra vágott vöröhagymával, sóval, borssal, 4-5 levél összevágott friss mentalevéllel. Beleteszünk egy tojást, majd alaposan összedolgozzuk. Gombócokat formázunk, és zsemlemorzsába forgatva bő forró olajban ropogósra sütjük őket.

A zöldborsó felét egy tálba szedjük, és botmixerrel pürésítjük, így sűrítjük a főzelékünket. Visszatesszük a tűzre, kb 2 dl tejszínnel felöntve egyet forralunk rajta, és friss, vágott mentával ízesítjük.

  • Csordás Tamásné

    2012. 07. 31., 22:06:00

    Tisztelt TV Paprika!

    Nagyon tetszik a Lorraine házi kedvencei című műsoruk. Érdeklődnék, hogy a receptek amit elkészít, megtalálhatóak-e valahol.
    Válaszukat megköszönve tisztelettel

    Cs. Tamásné

  • Papp Bernadett

    2012. 07. 25., 10:13:21

    Tisztelt TV Paprika!

    A mai (júl.25 9:30) Lorraine Pascale receptek hol találhatóak meg?

    mielőbbi válaszukat megköszönve, P. Bernadett

  • Arcsibald

    2012. 03. 19., 13:07:15

    Finom lett a főzelék. Többször is megcsináltam, igaz én mindig dupla adagot főzök. Viszont nekem kell liszttel sűrítenem, mert ezen recept szerint valahogy mindig hígra sikeredik, pedig borsóból általában picivel több kerül bele, mert egy üvegben is kicsivel több van.

  • Mikola Csaba

    2011. 09. 29., 20:52:59

    Sziasztok,

    elkészítettem ezt az ételt, és nagyon finom lett. Szerintem zseniális. Egyszerű gyors és finom. A gyerekeknek is nagyon ízlett. Szerintem étteremben menü-ként is megállná a helyét

    üdv.

Szóljon hozzá