Hozzávalók

4 fő
2 db csont nélküli kacsamell
 
 bors
2 db narancs
3-4cl jerezi sherry
 szójaszósz
5 dkg madársaláta
5 dkg rukkola
½radicchio
½fodrso endívia
½jégsaláta
15 dkg koktélparadicsom
 olívaolaj
2-3búzatortilla
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Meleg narancsos kacsamellsaláta

  • meleg_narancsos_kacsamellsalata_szp

2 db csont nélküli kacsamellet sózunk, borsozunk, majd egy serpenyőben a bőrükkel lefelé elkezdjük sütni. Miután mindkét felük kérget kapott, 180 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.

2 db narancsot meghámozunk és egy tál felett kivágjuk a húsukat. Egy serpenyőbe öntünk a kacsasült levéből, hozzáadunk 3 evőkanál narancslevet, 3-4 cl sherryt és 2-3 teáskanál szójaszószt.

Beforraljuk. 5 dkg madársalátát, 5 dkg rukkolát, ½ radicchiót, ½ fodros endíviát, 1/2 jégsalátát felvágunk és összekeverjük 15 dkg koktélparadicsommal.

A kacsamellet szeleteljük, és a salátára helyezzük, majd leöntjük a meleg lével. Táláskor mellé kínálunk 2-3 db szeletelt olajban pirított búzatortillát.

Szóljon hozzá