Hozzávalók

2 fő
15 dkg szív nélküli csirkemáj
2 dl vörösbor
1 tk nyírfacukor
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
 kakukkfű
 rozmaring
 
 bors
0,5 dl konyak
0,5 dl zsírszegény tejszín
 energiaszegény kenyér
  • 15-30 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Meleg csirkemájpástétom diétás kenyérrel

  • meleg_csirkemajpastetom_dietas_kenyerrel_ft

A vörösbort 1 teáskanál nyírfacukorral, kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval és borssal ízesítünk, és beleteszünk apróra vágva egy fél fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Az egészet gyorsforralóban sűrű sziruppá főzzük.

1 evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk a szív nélküli csirkemájat, kevés sóval és borssal fűszerezve. Fél fej finomra vágott vöröshagymát és 2 gerezd szétnyomott fokhagymát szintén megpirítunk, hozzáöntjük a konyakot, majd a zsírszegény tejszínnel besűrítjük, és a májhoz öntjük. A legvégén mindehhez hozzászűrjük a vörösbor szirupot és leturmixoljuk. A langyos pástétomot energiaszegény kenyérrel tálaljuk.

Szóljon hozzá