Hozzávalók

3-4 fő
12garnélarák
 vaj
 olívaolaj
 só, bors
2 db chili paprika
1 gerezd fokhagyma
2érett avokádó
4 szelet kenyér
1 dl fehérbor

Hasonló receptek

  • Pirított kenyérkockák friss zöldségekkel

    A citromléhez először sót és borsot adtam, majd vékony sugárban olívaolajat, így áll össze tökéletesre az emulzió. Ha az emulzióval készen vagyunk, elkészítjük...

    tovább
  • Epres üdítő citromfűvel

    A letisztított, megmosott epret, a zöld citromlét, és kevés citromfűlevelet a turmixgépbe teszünk. Hozzáadjuk a kókusztejet és a vizet. Összeturmixoljuk, majd...

    tovább
  • Mentás jegestea, gyömbérrel

    A friss, alaposan megmosott gyömbért zöldséghámozóval megpucoljuk, vékony szeleteket csípünk le róla és belehalmozzuk egy nagyobb kancsóba. Ráöntjük a forró...

    tovább

Mediterrán garnélarák-saláta

  • mediterran_garnelarak_salata

A felaprított chilit és fokhagymát a citrom héjával, vajjal és olívaolajjal egy edénybe raktam. Elkezdtem összefőzni. Pár perc elteltével adtam hozzá a garnélát. 
Később egy serpenyőben -zsiradék nélkül- megpirítottam az avokádó szeleteket, majd  kevés olívaolajon a felszeletelt bagetteket. Az isteni hozzávalókat a pirított bagettekre halmozom.

Szóljon hozzá