Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg burgonya
5 dkg vaj
1tojás
8 dkg liszt
8 dkg búzadara
4 dkg cukor
1 üveg szilvalekvár
10 dkg mazsola
1teáskanál fahéj
1 evőkanál porcukor
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Mazsolás-szilvalekváros csiga

  • mazsolas_lekvaros_csiga

30 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonyát alaposan összedolgozunk 5 dkg puha vajjal, 1 tojással, 8 dkg liszttel, 8 dkg búzadarával és 4 dkg cukorral. 
Lisztezett felületen téglalapot nyújtunk belőle, megkenjük egy üveg szilvalekvárral, megszórjuk 10 dkg mazsolával, 1 teáskanál fahéjjal és egy evőkanál porcukorral, majd szorosan feltekerjük. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá