Hozzávalók

3-4 fő
2tojássárgája
6 dkg cukor
1vaníliarúd kikapart magjai
6 dkg vaj
½teáskanál sütőpor
18 dkg liszt
2 dkg őrölt mák
½citrom reszelt héja
2 dl tej
2tojásfehérje
 
 A ribizlikrémhez:
45 dkg ribizli püré
3tojás
7,5 dkg cukor
6 g lapzselatin
9 dkg vaj
10 dkg fehércsokoládé
 
 A díszítéshez friss ribizli
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Mákos gofritorta ribizlikrémmel

  • makos_gofritorta_ribizlikremmel

A gofri tésztához habosra keverünk 2 tojássárgáját 6 dkg cukorral és 1 vaníliarúd kikapart magjaival. Hozzáadunk 6 dkg vajat, ½ teáskanál sütőporral elkevert 18 dkg lisztet, 2 dkg őrölt mákot, ½ citrom reszelt héját és 2 dl tejet. A 2 felvert tojásfehérjével fellazítjuk a tésztát. Gofri sütőbe tesszük és az előírt módon megsütjük.

A ribizlikrémhez vízgőz felett krémesre főzünk 45 dkg ribizli pürét 3 tojással és 7,5 dkg cukorral. Hozzáadunk 6 g lapzselatint és belekeverünk 9 dkg vajat. Rétegezve rátesszük a tésztára és 2-3 órára fagyasztóba rakjuk. Összeállítjuk a tortát, majd 10 dkg olvasztott fehércsokoládét csurgatunk rá és friss ribizlivel tálaljuk. 


Szóljon hozzá