Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg fogasfilé
10 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
2 db nagyobb cékla (előfőzve)
1 dkg friss gyömbér
1 db citrom
1,5 dl olaj
 
 őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Morzsában sült fogasfilé gyömbéres céklán

  • Morzsaban_sult_fogasfile_gyomberes_ceklan

A szeletelt fogast sózzuk, majd lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk és kevés olajban pirosra sütjük. Az előfőzött céklát vékony csíkokra vágjuk, olajban megpirítjuk és reszelt friss gyömbérrel, borssal fűszerezzük. Ha kell, sózzuk és kevés alaplével felöntve néhány perc alatt félpuhára pároljuk. Tálaláskor a céklára helyezzük a fogasfilét és sült citrom gerezdet adunk hozzá.

Szóljon hozzá