Hozzávalók

3-4 fő
8 db szikkadt croissant (vagy 75o g kalács)
1,5 dl tejszín
2 dl zsíros tej
2 db tojás
2 ek. cukor (ha nem édes péksütiből csináljuk, akkor több)
1 ek. házi vaníliás cukor / 1/2 rúd vanília kikapart magjai
1. verzió: 400 g mogyorókrém és 30 g étcsoki apró kokcákra vágva
2. verzió: 400 g mirelit erdei gyümölcs (málna, ribizli, áfonya, szeder, eper)
 vaj/margarin a tepsi kikenéséhez
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Mogyorókrémes és erdei gyümölcsös croissant felfújt

  • Mogyorokremes_es_erdei_gyumolcsos_croissant_felfujt

Kikenjük vajjal a tepsinket, és bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Ezután a croissantokat félbe vágjuk, 
és megkenjük mogyorókrémmel. Majd kétujjnyi vastag darabokra vágjuk őket, és félretesszük.
Összeállítjuk a pácot: a tejet és a tejszínt felmelegítjük a cukorral, vaníliával. Nem kell forrnia, 
csak a meleg folyadékkal jobban meg tudják szívni magukat a szikkadt péksütik. 
Levesszük a tűzről (vagy kivesszük a mikróból) és habverővel belekeverjük a két tojást.
Az összeállításnál a croissant darabokat megfürdetjük a vaníliás tojásos tejben, 
majd a tepsibe rakosgatjuk őket, amíg el nem fogynak. Ha marad a végén tejes lötyink, 
azzal öntsük nyakon a tepsiben pihiző croissantokat. 
Szórjuk meg az egészet a csokidarabokkal, és mehet is a sütőbe kb. 20-30 percre.
Ha a gyümölcsös verziót készítjük, a péksüteményt szeleteljük fel vastagra, 
áztassuk meg a pácban és egy rétegben tegyük le a tepsibe, majd szórjuk meg a gyümölcsökkel. 
Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a gyümölcs és a pékáru.

Szóljon hozzá