Hozzávalók

3-4 fő
22,5 dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
1 csipet
1 ek kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakaó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Mogyorókrém

  • Mogyorokrem

A mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.
A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őröljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót, és cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót, és az olajat, és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a cukor teljesen feloldódjon.
Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet és simára keverjük a tejporral.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a tejes masszával.
A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mogyorókrémet, vagyis a házi nutellát.

Szóljon hozzá