Hozzávalók

6-8 fő
1/2 kg liszt,
4tojás,
 só,
1 üveg szilvalekvár,
1 dl olaj,
 porcukor
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Mocskos tészta

  • Mocskos_teszta

A négy tojást a liszttel, egy kevés sóval, vízzel összekeverem és kemény tésztát gyúrok. Lisztezett gyúródeszkán sodrófával közepes vastagságúra kinyújtom. Feltekerem a tésztát a sodrófára, a közepénél késsel elvágom. A felét ráhajtom a másik felére és a tésztát széles metéltekre vágom. Forró lobogó sós vízben kifőzöm. Leszűröm, tálba helyezem, forró olajjal meglocsolom. Ráteszem a lekvárt, ízlés szerint meghintem porcukorral.

  • alexandra

    2013. 12. 15., 16:50:49

    Lasii ratyi margo taj agi azt akarom kerdezni hogy kell e szaritani a tesztat ha ki gyurtam vagy nem?

  • Hajni

    2012. 06. 28., 12:24:22

    Az előbb elfogott az éhség,de az a fajta,mikor ennél is meg nem is.Kinyitottam a hűtőt,de semmi fogamra valót nem találtam.Ott figyelt egy doboz,amiben egy adag kifőtt tészta volt,sajnos nem házi.Rávaló sehol semmi. Mi legyen?Eszembe jutott,hogy láttam a Paprika Tv-ben a Bódi Margó mocskos tésztáját,így előkaptam egy üveg szilvalekvárt,kevertem a doboz tésztára belőle,és isteni finomat lakmároztam ebből az ételből.Köszönöm az ötletet! :)

  • Mariann

    2011. 09. 27., 20:08:57

    Margó és Ági elképesztően kedves és pozitív kisugárzású hölgy! A főző tudásuk előtt leborulok.. Remélem lesznek majd újabb forgatások is... :)

Szóljon hozzá