Hozzávalók

3-4 fő
50 g kolbász
40 g száraz kenyér dúrvára darálva
250 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
100 g tejszín
0,5 l zöldség alaplé
2 ek menta
 
 Bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Kókusztejes karfiolkrémleves

    Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rászórjuk a mozsárban összetört koriandert, római...

    tovább
  • Sütőtök krémleves

    1/2 apróra vágott vöröshagymát, 1 kk. reszelt gyömbért, 1 evőkanál vajat és a már előre megsütött 1/4 sütőtököt trumixgépbe teszünk. Hozzáadunk 1 kk....

    tovább

Mentás zöldborsó krémleves kolbász ropogóssal

  • Mentas_zoldborso_kremleves_kolbasz_ropogossal

50 g kolbászt turmixgépben ledarálunk, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. 40 g száraz kenyeret szintén ledarálunk  és a kolbász zsírjában megpirítjuk. A ledarált - megpirított kolbászt és kenyeret  összekeverjük. 250 g zöldborsót forró vízben blansírozunk, leszűrjük és beleöntjük a blenderbe. Hozzáadunk 2 egy maréknyi frissen vágott mentát. Turmixolás közben fokozatosan hozzáadunk 0,5 l zöldség alaplevet illetve 100 g tejszínt.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mini pohárkákban tálaljuk, a tetejét pedig kolbászropogóssal megszórjuk.

Szóljon hozzá