Hozzávalók

3-4 fő
4-6 db tojás
1 fej vöröshagyma
3 db zöld paprika
3 db paradicsom
5 dkg paradicsompüré
1 db chili paprika
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
4-5 szál friss kakukkfű
 só, bors
kevés kristálycukor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Ratatouille

    Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd aranybarnára pirítjuk a kockára vágott padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Kivesszük a serpenyőből és a...

    tovább
  • Spenótos rakott csicseriborsó

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A rizst lobogó, sós vízben 10 perc alatt, fogkeményre főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a...

    tovább
  • Hasselbck töltött burgonya

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgonyát szeletekre vágjuk, de nem vágjuk teljesen végig. A burgonyát addig sütjük, míg kívül ropogós, belül puha lesz -...

    tovább

Menemen

  • Menemen

A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot is és enyhén lepirítjuk. Ezután jöhet az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Fűszerezzük a kakukkfűvel és a chili paprikával.Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy csipet cukrot is.
Kevés vízzel felöntve 10 percig főzzük, majd kis mélyedéseket készítünk a lecsóba és abba személyenként 1-1 tojást ütünk. Mérsékelt tűzön készre sütjük.
Serpenyővel együtt, kenyérrel tálaljuk.

Szóljon hozzá