Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg ponty filé (vagy esetleg fogas)
2nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
0,5 liter olaj
 ecet
 szegfűbors
 babérlevél
 őrölt bors
 
1 csomag friss petrezselyem
1-2 szelet friss fehér kenyér tálaláshoz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Marinírozott halszelet

  • Marinirozott_halszelet

A pontyfilét irdaljuk, csíkozzuk, majd besózzuk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva bepanírozzuk, majd bő forró olajban pirosra sütjük. Szegfűborsot, babérlevelet, egész borsot, ecetet és sót vízben kiforralunk, majd rászűrjük a vékonyra szeletekre vágott vöröshagymára. Hagyjuk kihűlni és ebbe tesszük a lehűtött rántott halszeleteket. Friss petrezselymet vágunk hozzá és kenyérrel tálaljuk.


Szóljon hozzá