Hozzávalók

3-4 fő
4 ek étolaj
6(csontnyi) vastag, húsos oldalas
1nagy fej fokhagyma
1púpos evőkanál paradicsompüré
6 dl vörösbor
1 liter marhaalaplé
15 dkg pancetta vagy húsos szalonna
25 dkg apró, barna csiperke
2 tk
1 tk frissen őrölt fekete bors
1kis csokor petrezselyem
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Marha oldalas

  • Marha_oldalas

Egy vaslábasban felhevítünk az olajat. Az oldalast sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt egyenletesen körbepirítjuk. Kiszedjük a húst, a fokhagymagumót keresztben kettévágjuk és vágott oldalával lefelé a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és 1-2 percig pirítjuk. A húst visszatesszük a lábasba, felöntjük borral, felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük, amíg a folyadék a felére sűrűsödik. Felöntjük annyi alaplével, ami majdnem ellepi a húst. Lefedjük 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-4 órára, vagy amíg a hús omlósan megpuhul, és leválik a csontról. 
A sütési idő vége előtt tíz perccel a szalonnát 2-3 perc alatt aranyszínűre, ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és magas lángon lepirítjuk. 

Miután a hús elkészült, kivesszük és tálalóedénybe tesszük.

A fokhagymát kinyomkodjuk a héjából, és átpasszírozzuk. A főzőlevéről leszedjük a fölösleges zsírt, a lét átszűrjük, összekeverjük a fokhagymával és sűrűre beforraljuk a mártást. Az oldalasra kanalazzuk a pirított szalonnát és gombát.


Szóljon hozzá