Hozzávalók

4 fő
½ kg borjúmáj
személyenként 2-3 burgonya
3 szelet szalonna
 
 liszt
 őrölt bors
 rozmaring
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Borjúsült - Szeged

    A cserépedényt néhány órára vízben beáztatjuk. A fűszerolajat a tál aljára locsoljuk, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a tálba tesszük, beletesszük a...

    tovább
  • Borjúbecsinált

    Felkockázzuk a répákat és a hagymát. Vöröshagymán megpirítjuk a kockára vágott borjúlapockát, kicsit megsózzuk. Vízzel felöntjük és megpároljuk. Miután ez...

    tovább

Marchal máj

  • Marchal_maj

A burgonyát felszeleteljük, bő zsírba rakjuk. Sózzuk, rozmaring ágat rakunk rá és őrlünk rá borsot, majd átkeverjük. 220 fokos sütőbe megsütjük.
2-3 húsos kolozsvári szalonnát szeljünk le, vágjuk le a bőrét és süssük elő.
Amíg sül a szalonna, vágjunk a májból kb. 1 cm-es szeleteket. Sót, lisztet és borsot összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a májat, majd ebben a panírban készre sütjük a szalonna zsírjában.

Szóljon hozzá