Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4nagy tojás
1narancs frissen reszelt héja (lehetőleg bio narancs)
4 ek málnalekvár
20 dkg friss málna
1,5 dl habtejszín
2 ek porcukor
1vaníliarúd
 porcukor a szóráshoz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Málnás piskótatorta

  • Malnas_piskotatorta

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. 2 db 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
A vajat a porcukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan beledolgozzuk a masszába, majd a reszelt narancshéjat is belekeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, összeforgatjuk. Kettéosztjuk a masszát és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd kiborítjuk a tortalapokat és teljesen kihűtjük őket.
A tejszínhabot felverjük: amikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot és kemény habbá verjük.
Összeállítjuk a tortát: az egyik lapot tortatálra tesszük, megkenjük a lekvárral, majd a tejszínhabbal. A habra ültetjük a málnaszemeket és ráborítjuk a második tortalapot. Porcukorral megszórva tálaljuk.A tetejére még tehetünk málnaszemeket.

Szóljon hozzá