Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg mák
1 kg kristálycukor
2zacskó habtejszín
3 db tojás
1 db citrom
1 db narancs
1befőttesüveg baracklekvár
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Mákos guba

  • Makos_guba_paprika_bakery

A kiflit karikára vágom, majd egy keverőtálba teszem mák, baracklekvár, citrom és narancs héj kíséretében.
Közben tejet melegítek amibe beledobok egy rúd kikapart vaníliát. Kikeverek 3 tojás sárgáját cukorral. Amint a tej meleg, egy merőkanállal öntök a fehérre kevert tojás-cukor kombinációhoz, hogy amikor átöntöm a tojást a tejbe, ne csomósodjon be azonnal. Ha a temperálás sikerült, alacsony hőmérsékleten, folymatosan kavargatva, bevonóképes öntet állagúra főzöm. Ha ezzel megvagyok, a már a tálba készített gubára öntök belőle egy keveset. Most jöhet egy kevéske baracklekvár is. Elkeverem.
Formázógyűrűbe teszem, majd sütőben 180 fokon megpirítom.

  • Dr. Poór Józsefné

    2017. 11. 08., 16:22:59

    Se a kifli, se a tej mennyisége nincs listázva a receptben!
    Mi az, hogy "2 zacskó habtejszín"?
    Miért nem a habtejszín mennyisége van megadva???!!!

Szóljon hozzá