Hozzávalók

3-4 fő
4 db kifli
4 dl tej
2 dl tejszín
4tojás
5 evőkanál cukor
1vaníliarúd
5 dkg darált mák
 
8 szem érett szilva
2 ek cukor
½ dl almalé
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Mákos guba felfújt karamellizált szilvával

  • Makos_guba_felfujt_karamellizalt_szilvaval

A tej-tejszín keverékébe belekaparjuk a vaníliarúd magjait és melegíteni kezdjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jó habosra keverjük és egy keveset hozzáadunk a melegített tejszínes tejből. Kikeverjük és az egészet visszaöntjük a tejes keverékhez, simára keverjük és alacsony lángon, folyton kevergetve kicsit besűrítjük (de nem hagyjuk felforrni!), végül leöntjük vele a kb. 1 cm vastagra szeletelt kifliket. Megszórjuk a mákkal, alaposan átforgatjuk és félretesszük. A tojások fehérjét közepes habbá verjük és hozzákeverjük a mákos kiflihez.
4 kisebb, kivajazott és darált mákkal kiszórt hőálló tálkát megtöltjük a mákos keverékkel. Sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük, és rögtön tálaljuk.
Egy kisebb serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Amikor borostyán színű, hozzáadjuk a kimagozott szilvákat és az almalevet. Addig hevítjük, amíg az almalé szirupos lesz és a szilva összeesik.. A gubára kanalazva tálaljuk.

Szóljon hozzá