Hozzávalók

3-4 fő
2 db tojás sárgája
1 evőkanál mustár
2 dl olaj
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 dl tejföl
 
 őrölt fehér bors
15 dkg fagyasztott koktélrák
1 db paradicsom
0,5kígyóuborka
1 db újhagyma
kevés ketchup
 worchestershire szósz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Majonézes rákkoktél

  • Majonezes_rakkoktel

2 db tojás sárgájából kevés mustárral, lassan hozzácsorgatott olajjal majonézt készítünk. Citrommal, sóval ízesítjük, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. A forrázott koktélrákot összeforgatjuk apróra vágott paradicsommal, kígyóuborkával, újhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kevés ketchupot és worchestershire szószt adunk hozzá. Összeforgatjuk a majonézzel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk. Kehelyben, pirítóssal tálaljuk.


Szóljon hozzá