Hozzávalók

4 személyre
10 dkg kolozsvári szalonna
2 szelet kenyér
2 ek dijoni mustár
4 ek vörösborecet
 só, bors,
3 dl olaj
1salotta hagyma
4tojás
20 dkg vegyes salátalevél
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Császármorzsa eperlekvárral

    4 tojás sárgáját kikeverjük 5 dkg kristálycukorral. Belereszeljük egy citrom héját és hozzáadjuk egy vaníliarúd kikapart belsejét. Beleöntünk 5 dkg olvasztott...

    tovább
  • Marhapofa pörkölt tarhonyával

    10 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, belerakunk 3 fej, a finomra vágott vöröshagymát, 5-6 gerezd zúzott fokhagymát és miután megpirult...

    tovább
  • Tabbouleh és falafel

    20 dkg csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatunk.  Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, majd 1 fej, finomra vágott hagymával, 1 gerezd...

    tovább

Lyoni saláta

  • lyoni_salata

10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük.

Az öntethez két evőkanál dijoni mustárt elkeverünk négy evőkanál vörösborecettel, sózzuk, borsozzuk, majd szépen lassan hozzáadunk 3 dl napraforgóolajat, ízlés szerint tehetünk bele 1 salotta hagymát is. 

4 tojást 6 perc alatt félkeményre főzünk. 

Az öntetet összekeverjük a tépkedett salátalevelekkel, tányérra tesszük. Rászórjuk a szalonnát és a kenyérkockákat, végül rátesszük a tojást. Jó étvágyat. 


Szóljon hozzá