Hozzávalók

4 személyre
10 dkg kolozsvári szalonna
2 szelet kenyér
2 ek dijoni mustár
4 ek vörösborecet
 só, bors,
3 dl olaj
1salotta hagyma
4tojás
20 dkg vegyes salátalevél
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Tányérhús tormás almamártással

    Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk.  Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés...

    tovább
  • Csirke borban főzve

    10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé...

    tovább
  • Osso bucco krémes polentával

    1 fej finomra vágott hagymát, 1 szál sárgarépát és 2 szál zellert kevés vajon nagyon lassan megizzasztunk.  2 szelet csontos borjúlábszárat megkötözünk,...

    tovább

Lyoni saláta

  • lyoni_salata

10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük.

Az öntethez két evőkanál dijoni mustárt elkeverünk négy evőkanál vörösborecettel, sózzuk, borsozzuk, majd szépen lassan hozzáadunk 3 dl napraforgóolajat, ízlés szerint tehetünk bele 1 salotta hagymát is. 

4 tojást 6 perc alatt félkeményre főzünk. 

Az öntetet összekeverjük a tépkedett salátalevelekkel, tányérra tesszük. Rászórjuk a szalonnát és a kenyérkockákat, végül rátesszük a tojást. Jó étvágyat. 


Szóljon hozzá