Hozzávalók

4 személyre
10 dkg kolozsvári szalonna
2 szelet kenyér
2 ek dijoni mustár
4 ek vörösborecet
 só, bors,
3 dl olaj
1salotta hagyma
4tojás
20 dkg vegyes salátalevél
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább
  • Tabbouleh és falafel

    20 dkg csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatunk.  Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, majd 1 fej, finomra vágott hagymával, 1 gerezd...

    tovább
  • Majorannás pirított gombasaláta

    10-10 dkg vastagabb szeletekre vágott barna és fehér csiperke gombát kevés olívaolajon hirtelen megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk,kis olívaolajjal és...

    tovább

Lyoni saláta

  • lyoni_salata

10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük.

Az öntethez két evőkanál dijoni mustárt elkeverünk négy evőkanál vörösborecettel, sózzuk, borsozzuk, majd szépen lassan hozzáadunk 3 dl napraforgóolajat, ízlés szerint tehetünk bele 1 salotta hagymát is. 

4 tojást 6 perc alatt félkeményre főzünk. 

Az öntetet összekeverjük a tépkedett salátalevelekkel, tányérra tesszük. Rászórjuk a szalonnát és a kenyérkockákat, végül rátesszük a tojást. Jó étvágyat. 


Szóljon hozzá