Hozzávalók

3-4 fő
1 kg burgonya
30 dkg liszt
2teáskanál
 sült-ledarált libatepertő
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Lúdnyak tészta libatepertővel

  • ludnyak_teszta_libatepertovel

1 kg, kihűlt, áttört krumplit, 30 deka liszttel és 2 teáskanál sóval összegyúrunk. A nyújtható állagú tésztánkat ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és ugyancsak ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk. A tészta csíkokat hengeresre sodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszú csíkokba tesszük. Kemencében, vagy sütőben 200 fokon zsömleszínűre sütjük körülbelül 10-15 perc alatt.  Miután kivettük a sütőből, még forrón 2-3 centiméteres darabokra törjük. Meglocsoljuk a kisült, ledarált libatepertővel.

Szóljon hozzá