Hozzávalók

1 tepsi
30 dkg liszt
1mokkáskanál só
3,5 dkg cukor
1tojássárgája
3,5 dkg vaj
1,5 dl tej
1,5 dkg élesztő
 A töltelékhez:
6 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
3,5 dkg cukor
1 evőkanál kandírozott narancs
2-3 evőkanál narancslekvár
1tojás
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Limara expressz csokis kiflije

  • limara_expressz_csokolades_kiflije

A tésztához összekeverünk 30 dkg lisztet, 1 mokkáskanál sót, 3,5 dkg cukrot, 1 tojássárgáját és 3,5 dkg puha vajat. 1,5 dl langyos tejet, és 1,5 dkg élesztőt összekeverünk. Hozzáadjuk és kissé lágy tésztává dagasztjuk, majd 15 percig hagyjuk pihenni. A töltelékhez 6 dkg étcsokoládét, 1 evőkanál kakaóport, 3,5 dkg cukrot és 1 evőkanál kandírozott narancsot aprítógépben finomra őrölünk, majd hozzákeverünk kb. 2-3 evőkanál lekvárt.

A közben kissé megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba vágjuk. Mindegyiket vékony, kör alakú lappá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük a csokis töltelékkel és beborítjuk a másik vékonyra nyújtott tésztalappal. Egy pizza vágóval 8 cikkre vágjuk és az így kapott háromszögeket feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és megkenjük egy felvert tojással.

Hideg sütőbe tesszük, amit 200 fokra állítunk be, és kb. 30 percig sütjük. Még melegen tálaljuk!

Szóljon hozzá