Hozzávalók

4 fő
40 deka libamáj
0,5 liter tej
30 deka libazsír
2deci tejföl
1citrom
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Pulykahússal töltött joghurtos-kapros káposzta

    4-5 db nagyobb kelkáposzta levelet leforrázunk. Egy tálban a darált pulyka combfilé, egy tojás, só, bors, fűszerpaprika, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, egy...

    tovább
  • Kakaós rizottó

    2 kicsontozott kacsacombot vékonyan felszeletelünk, és pár csepp olívaolajon ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. 2 db hagymát finomra vágunk, és a kacsa...

    tovább

Libamáj citromos mártással

  • libamaj_citromos_martassal_kak

40 deka libamájat 0,5 liter tejben 3 órát áztatunk. Serpenyőben 20 deka libazsírt olvasztunk, és a lecsöpögtetett májat pár percig közepes lángon sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve megvárjuk, hogy kihűljön, közben 2 deci tejfölből, 4 evőkanál zsírból, 1 citrom levével és vékony csíkokra vágott héjával mártást keverünk, amit a szeletelt libamáj mellé tálalunk.

Szóljon hozzá