Hozzávalók

4 személy
1 csomag leveles tészta
5 dkg vaj
3 dkg méz
10 dkg pekándió
 
 A körtéhez:
2kemény körte
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
1teáskanál méz
 
 A krémhez:
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
1vaníliarúd
6 dkg cukor
2tojássárgája
3 dl felvert tejszín
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Leveles tészta boros körtével

  • leveles_teszta_boros_kortevel

A leveles tésztát megkenjük 5 dkg olvasztott vaj és 3 dkg méz keverékével. Téglalapformára vágjuk, megkenjük darabolt pekándióval, majd két sütőlap közé szorítjuk és sütőpapírral lefedve 200 fokon 12 perc alatt megsütjük. 2 kemény húsú körtét vajon megpirítunk, hozzáadunk 1 dl száraz fehérbort és visszaforraljuk. 1 teáskanál mézet adunk hozzá a végén és lehűtjük. 2,5 dl tejet 2,5 dl tejszínnel és egy vaníliarúd kikapat magjaival felforralunk, majd fokozatosan hozzáöntjük 6 dkg cukorral elkevert 2 tojássárgájához. 82 fokig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 dl felvert tejszínnel átforgatjuk és formában töltjük. Hűtőben 2 óra alatt kihűtjük. Tálaláshoz a leveles tésztára teszünk egy előre felvágott vaníliahabot, majd körtét helyezünk rá és lezárjuk egy másik tésztalappal.

Szóljon hozzá