Hozzávalók

2 adag
40 dkg lazacpatkó
1teáskanál só
3 evőkanál szőlőmagolaj
20 dkg burgonya
½ dl száraz fehérbor
10 dkg vaj
15 dkg eper
1 csomag citromfű
½ dl eperszörp
1teáskanál törött bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Lazacpatkó borsos eperszörppel

  • lazacpatko_borsos_eperszorppel

Két darab egyenként 20 dkg lazacpatkót egy teáskanál sóval mindkét oldalán besózunk, majd három kanál felhevített szőlőmagolajon elkezdjük sütni. Közben a héjában főtt 20 dkg burgonyát megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A tetejét megsózzuk és két evőkanál apróra vágott citromfűvel megszórjuk, majd félretesszük. Az időközben megpirult halat felöntjük fél dl száraz fehér borral, majd pár másodperc múlva megfordítjuk. Ezt követően hozzáadunk 10 dkg vajat és összeforraljuk. Az olvadt vajat ráöntjük a fűszerezett burgonyára majd összeforgatjuk. A megsült lazacpatkókat tányérra helyezzük és a visszamaradt vajhoz adunk 15 dkg tisztított cikkekre vágott epret. Ezután ízesítjük egy fél csomag apróra vágott citromfűvel és felöntjük fél dl eperszörppel és ízesítjük egy teáskanál törött borssal és összekeverjük. Tálalásnál a halat tányérra helyezzük a citromfüves vajas burgonyát mellé tesszük, az elkészült lazacpatkót a borsos eperraguval díszítjük.

Szóljon hozzá