Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg mandula
20 dkg kristálycukor
17 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmű keserű csokoládé
5 dkg jó minőségű keserű kakaópor
2közepes narancs leve (kb 1 dl)
2 ek reszelt narancshéj
6tojás
1 tk vaníliakivonat
1 csipet
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Lisztmentes csokitorta

  • Lisztmentes_csokitorta

A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra essen szét, félreteszem.
A narancslevet összekeverem a narancshéjjal és a kakaóval (sűrű massza lesz), ezt is félreteszem.
A tojássárgákat 13 dkg cukorral és a vaníliakivonattal (vagy a vaníliarúdból kikapart vaníliával) robotgéppel jól kekeverem, amíg egészen világos sárga, krémes nem lesz. Ehhez adom a narancsos kakaómasszát, simára keverem. Hozzáadom a mandulás csokis keveréket is, ezzel is egyenletesen elkeverem.
A tojásfehérjét a sóval habbá verem. Amikor elkezd habosodni, beleszórom a maradék 2 dkg cukrot és kemény habbá verem. A fehérjehabot az összekevert masszához óvatosan, több adagban hozzákeverem, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot. Az egészet kivajazott sütőformába teszem (kisebb, csatos tortaforma) és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Meg kell szúrni, ha nem tapad a késre a tészta, gyorsan ki kell venni a sütőből, nem jó ha kiszárad!
Felvágás előtt hagyni kell kihűlni, mert könnyen morzsálódik. Kakaóporral meghintve

Szóljon hozzá