Hozzávalók

3-4 fő
4szép szelet lazac (kb. 70 dkg)
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
 só, szerecsendió
 frissen őrölt bors
1csicseriborsó konzerv
½ tk őrölt római kömény
1 gerezd fokhagyma
1lilahagyma
30 dkg spenót
1póréhagyma
2 ek kapribogyó
2 dl tejszín
10 dkg kesudió
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Lazac szelet krémes csicseriborsóval és zöldekkel

  • Lazac_szelet_kremes_csicseriborsoval_es_zoldekkel

A csicseriborsót összekeverjük a római köménnyel és 1 ek. olívaolajjal egy közepes tálban. Villával kissé összenyomkodjuk – csak kb. a csicseriborsó egyötödét törjük össze.
Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek. olívaolajat, rádobjuk a kapribogyót és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, szeletelt lilahagymát és a csíkokra vágott póréhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és 1-2 percig pároljuk, amíg összeesik, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeforgatjuk a csicseriborsóval, felöntjük tejszínnel és áttesszük egy kissé kivajazott hőálló edénybe.
A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, a csicseriborsós spenót tetejére rendezzük, kevés vajat teszünk a hal tetejére és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a lazac középen opálos lesz. A sütőből kivéve száraz serpenyőben pirított kesudióval meghintjük és azonnal tálaljuk.

Szóljon hozzá