Hozzávalók

3-4 fő
15 dkg friss lasagne tészta
10 dkg pancetta
30 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
1 db sárgarépa
1/4zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
40 dkg hámozott, darabolt paradicsom konzerv
15 dkg kemény mozzarella
5 dkg parmezán
3 dl húsalaplé
10 dkg vaj
6 dkg liszt
0,5 liter tej
0,5 dl olívaolaj
 
 őrölt bors
 szerecsendió
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Penne all’arrabbiata

    Egy lábas sós vízben feltesszük főni a tésztát.  Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra darabolt hagymát, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát....

    tovább
  • Penne zöldséges, bazsalikomos szósszal

    Egy nagy lábasban sós vízben feltesszük főni a tésztát. 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre darabolt hagymát,  és hozzáadjuk a...

    tovább
  • Citromos tagliatelle

    Egy lábasban feltesszük főni sós vízben a tésztát.  Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.  A két citromot jól megmossuk, és a vajba reszeljük a héjukat, egy...

    tovább

Lasagne

  • Lasagne

Az apróra vágott pancettát olívaolajban, kevés vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Belereszeljük a sárgarépát és a zellert, majd hozzáadjuk a darált húsokat. Alaposan lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük vörösborral, illetve húsalaplével. Lassú tűzön minimum 3 órán keresztül főzzük. Az elforrt levet természetesen pótoljuk. Elkészítjük a besamelt. A felolvasztott vajban megpirítjuk a lisztet, majd forró tejjel felöntve sűrű mártást főzünk. Sózzuk és fűszerezzük őrölt borssal, szerecsendióval. Egy vajazott tűzálló tálba belehelyezzük a tésztalapok egy részét, majd a maradék tésztát, a ragut és a sajttal összekevert besamelt rétegezzük. A tetejére szórjuk a maradék mozzarellát és a reszelt parmezánt. Nagyon fontos, hogy kellően szaftos legyen. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá