Hozzávalók

4 fő
2-2- piros ill. sárga kaliforniai paprika
2lilahagyma
50gr fenyőmag
40gr mazsola
2babér
1 csokor petrezselyem zöld
0,5 dl balzsamecet
2kanál méz
 olívaolaj
 
100gr rukkola
8főtt tojás
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Toszkán kenyérsaláta - Bifidusz menü

    A szikkadt kenyeret 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és darabokra tépkedjük.Az uborkát vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. A...

    tovább
  • Citromos-mézes spárgasaláta

    Egy keverőtálba mézet öntünk, egy evőkanál tárkonyecetet öntünk hozzá, és kevés sötét szójaszósszal, csipetnyi sóval, őrölt borssal összekeverjük. A citrom...

    tovább

Langyos paprikasaláta rukkolával, főtt tojással

  • Langyos_paprikasalata_rukkolaval_fott_tojassal

A mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A hagymát vágjuk nagy darabokra, és olajon, közepes hőfokon pirítsuk-puhítsuk meg. Vegyük ki és tegyük félre. A hasonló darabokra vágott paprikát szintén olajon de erősebb tűzön 5 perc alatt süssük meg, adjuk hozzá a hagymát. Adjuk hozzá még a mazsolát, a babért, a fenyőmagot. Lefedve pároljuk 5 percig. Locsoljuk meg a balzsamecettel, és ízesítsük a mézzel. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá.
Közben a tojásokat főzzük meg, hűtsük langyosra és tisztítsuk meg. Felhasználásig tegyük félre.
Ha a paprikaragu elkészült, egy keverőtálban keverjük össze a megmosott rukkolával, helyezzük a tányérra egy rendes adagot, a félbe vagy negyedbe vágott tojást pakoljuk mellé, és pirított fehérkenyérrel kínáljuk.

Szóljon hozzá