Hozzávalók

4 fő
15 dkg liszt
3tojás
2 dl tej
1 csipet sütőpor
1-2 ek porcukor
5 dkg vaj
 szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
1-2 dl étolaj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Kukoricás palacsinta zsályás akácmézzel

  • kukoricas_palacsinta_zsalyas_akacmezzel_rd

Hozzávalók az öntethez:

2 cső nyers, zsenge kukorica

2 dl akácméz

6-8 friss zsályalevél

 

 

A tojásokat szétválasztjuk, a vajat pedig egy kis edényben feltesszük a tűzre, hogy megolvadjon. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, a sütőport, ízlés szerint 1­2 evőkanál porcukrot, majd jól összekeverjük. Belekeverjük a lisztet és az olvasztott vajat, majd kevés szódavízzel sűrű tejszín állagúra keverjük.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához. Kevés forró olajban féltenyérnyi nagyságú lepényeket sütünk, a tetejüket megszórjuk a friss kukorica levágott szemeivel. A mézet megmelegítjük, megforgatjuk benne a zsályaleveleket, majd a langyos öntettel meglocsoljuk a palacsintákat.

Szóljon hozzá