Hozzávalók

4 fő
50 dkg liszt
7 db tojás
5 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
25 dkg friss kucsmagomba
1,5 dl fehérbor
1 csomag metélőhagyma
1 csomag petrezselyem
5 dkg parmezán
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Diós makaróni

    A besamel mártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, ½ liter tejSerpenyőben olívaolajat hevítünk. Amíg az olaj melegszik, besamel mártást készítünk. Vajat hevítünk,...

    tovább
  • Rukkolás tészta

    A vékonyra szeletelt, fokhagymát, az olajban megpirítjuk, hozzáadunk egy kis szárított apróra vágott chili paprikát, egy jó marék rukkolát a citrom levét és...

    tovább
  • Cukkínis palacsinta gombával töltve, gyöngyhagymás zsályamártással

    A gombákat apró szeletekre vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. A pirított gomba akkor...

    tovább

Kucsmagombás pappardelle

  • kucsmagombas_pappardelle_rd

A tésztához fél kiló lisztet 5 egész és két tojás sárgájával alaposan kidolgozunk, és minimum fél órát nedves konyharuhában pihentetjük.

25 dkg tisztított kucsmagombát nagyobb darabokra vágunk, majd 5 dkg vajon 2-3 gerezd szeletelt fokhagymát megfonnyasztunk, és erre tesszük a kucsmagombát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük máfél deci száraz fehérborral és pár korty vízzel. kb 15 perc alatt készre pároljuk.

Ezalatt kinyújtjuk a tésztát, és bő, forrásban lévő sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.

Mikor a gomba majdnem kész, egy csokor friss vágott petrezselymet és metélőhagymát szórunk bele, majd hozzákeverjük a tésztát. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Szóljon hozzá