Hozzávalók

4 fő
60 dkg burgonya
20 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
4 ek zsír
60 dkg sertésmáj
4 ek liszt
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Francia lecsó - Ratatouille

    Egy darab vöröshagymát kockára vágva kevés olívaolajon megpárolunk, majd kivesszük a serpenyőből. 1 db piros, és 1 db sárga kaliforniai paprikát közepes...

    tovább
  • Sült paprikás krumpli

    10 deka csemege szalonnát apróra vágva 2 evőkanál étolajon pirítani kezdünk. Mikor a zsírja kiolvadt, 3 fej finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá. Hogyha a...

    tovább

Krumplikása májjal és szalonnával

  • krumplikasa_majjal_es_szalonnaval_rd

A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. A bacont 200 fokosra előmelegített sütőben mintegy 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. A hagymát finomra vágjuk, és két evőkanál felforrósított zsírban megpirítjuk. A májat felszeleteljük, borsozzuk, és a maradék zsíron pirosra sütjük. A megfőtt burgonyát összetörjük, és a liszttel összekeverve, kis lángon kásaállagúra sűrítjük. Tálalásnál a krumplikására merjük a pirított vöröshagymát, mellétesszük a májat, majd az egészet megkoronázzuk a szalonnával.

Szóljon hozzá