Hozzávalók

4 adag
10 dkg húsos szalonna
5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál kapribogyó
0,5 dl fehérbor
20 dkg krémsajt
25 dkg tészta
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább

Krémsajtos házi tészta

  • kremsajtos_hazi_teszta

Forró serpenyőben 10 dkg csíkokra vágott húsos szalonnát megpirítunk, majd hozzáadunk 5 dkg vajat, két gerezd zúzott fokhagymát és két evőkanál kapribogyót. Ezt követően felöntjük 0,5 dl fehér borral. Hozzáadunk 20 dkg krémsajtot. Ez lehet több fajta is, a receptben natúr, provance-i zöldfűszeres valamint illatos lóherés krémsajtot használtam. Addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz.

Közben forró, sós vízben, 10 perc alatt 25 dkg tésztát puhára főzünk, majd leszűrjük. A krémsajtos szószhoz, mikor már nem túl forró, hozzáadunk egy tojássárgáját, majd összekeverjük a tésztával. Kis ideig állni hagyjuk és tálaljuk.

Szóljon hozzá