Hozzávalók

4 személyre
5-10 dkg angolszalonna vagy bacon
1 fej vöröshagyma
1sárgarépa
 negyed - fél zellergumó
1petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
3 ek olívaolaj
30 dkg darált marhahús
10 dkg darált sertéshús
2 ek sűrített paradicsom
2,5 dl húsleves (lehet kockából is)
1,5 dl száraz fehérbor
1babérlevél
fél tk
1késhegynyi bors
csipet cukor
500 g spagetti
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Burrito pasta

    Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, megpirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, római köménnyel, oreganoval,és ízlés szerint csilivel...

    tovább
  • Burrito

    Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, megpirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, római köménnyel, oreganoval,és ízlés szerint csilivel...

    tovább

Kökény Roland bolognai spagettije

  • kokeny_roland_bolognai_spagettije

A szalonnát nagyon apróra vágjuk, kisütjük a zsírját.  Amíg olvad, sül a szalonna, megpucoljuk és sajtreszelőn finomra reszeljük a répát, gyökeret, zellert és a vöröshagymát is.  A kisült szalonnához hozzáadjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a darált húsokat.  Hozzáadjuk a reszelt zöldséget, összeforgatjuk a darált hússal, majd 3 percig együtt pirítjuk őket.  Felöntjük a húslevessel, borral; hozzáadjuk a paradicsompürét vagy paradicsomlét is.  Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk a mártást.  Takarékra vesszük, és 30 percig főzzük a mártást. A tésztát a csomagoláson lévő leírás alapján kifőzzük és a bolognai mártással tálaljuk.

Szóljon hozzá