Weboldalunk felhasználóbarát működése érdekében cookie-kat használunk, amelyeket az Ön böngészőjének jelenlegi beállításai engedélyeznek.
Adagonként 16 dkg ördöghalfilét felszeletelünk, és egy evőkanálnyi, 2 gerezd fokhagymával ízesített olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fél dl sherryt...
köret: Ratatouille:
Műsor: Receptdaráló
Elkészítünk egy pácot. Kis darab finomra vágott gyömbért, egy evőkanál szezámolajjal, egy evőkanál sherryvel és egy darab finomra vágott újhagymával sózva-borsozva összekeverünk.
A halszeleteket megkenjük ezzel a páccal, fölgöngyöljük, és fedő alatt 5-6 perc alatt készre pároljuk.
A rákmártáshoz olívaolajban egy evőkanálnyi apróra vágott gyömbért elkezdünk párolni, majd hozzáadunk egy darab szintén apróra vágott újhagymát. Erre tesszük rá a pucolt, tisztított, darabolt garnélafarkakat, meglocsoljuk pár csepp sherryvel és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük körübelül 3 deciliter húsalaplével, majd néhány percig főzzük. Vízzel kikevert kukoricakeményítővel sűrítjük.
Köretként vékony csíkokra vágott nyers kígyóuborkát halmozunk a tányérra, amit lelocsolunk friss lime levével és világos szójaszósszal. Melléöntjük a mártást és erre helyezzük a párolt halat.