Hozzávalók

4 fő
1gyömbér
1 ek szezámmagolaj
1 ek sherry
2újhagyma
 
 bors
kevés olívaolaj
14 db garnéla farkak
3 dl húsalaplé
 kukoricakeményítő
kevés világos szójaszósz
1kígyóuborka
1lime
40 dkg tőkehal
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Kínai haltekercsek rákmártással

  • kinai_haltekercsek_rd

Elkészítünk egy pácot. Kis darab finomra vágott gyömbért, egy evőkanál szezámolajjal, egy evőkanál sherryvel és egy darab finomra vágott újhagymával sózva-borsozva összekeverünk.

A halszeleteket megkenjük ezzel a páccal, fölgöngyöljük, és fedő alatt 5-6 perc alatt készre pároljuk.

A rákmártáshoz olívaolajban egy evőkanálnyi apróra vágott gyömbért elkezdünk párolni, majd hozzáadunk egy darab szintén apróra vágott újhagymát. Erre tesszük rá a pucolt, tisztított, darabolt garnélafarkakat, meglocsoljuk pár csepp sherryvel és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük körübelül 3 deciliter húsalaplével, majd néhány percig főzzük. Vízzel kikevert kukoricakeményítővel sűrítjük.

Köretként vékony csíkokra vágott nyers kígyóuborkát halmozunk a tányérra, amit lelocsolunk friss lime levével és világos szójaszósszal. Melléöntjük a mártást és erre helyezzük a párolt halat.

Szóljon hozzá