Hozzávalók

4 személyre
5 dl 3,5%-os tej
1 rúd vanília
1kezeletlen citrom
4tojás
5 dkg cukor
8 szelet szendvicskenyér
10 dkg vaj
10-15 dkg házi, vagy nagyon jó eperlekvár
csipet
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Zelleres almachutney friss gyömbérrel mentával

    1 zellergumót megpucolunk,  aprókockákra vágunk, majd 2 feldarabolt újhagymával együtt, kevés olajon elkezdjük pirítani. Óvatosan sózzuk, fűszerezzük  zúzott...

    tovább
  • Diós sült csirke kuszkusszal

    A páchoz összekeverünk 1 fej szeletelt hagymát, 1 teáskanál gyömbért és fahéjat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis citromlevet majd beleforgatunk egy...

    tovább
  • Hamis gulyásleves

    5 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd 1 fej, finomra vágott vöröshagymát pirítunk hozzá. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük...

    tovább

Kenyérpuding

  • kenyerpuding

Fél liter tejet összeforralunk egy vaníliarúd kikapart magjával és egy citrom reszelt héjával. 

Közben 4 tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg cukorral, lassan hozzáöntjük a forró tejet. Visszaöntjük a lábosba, tovább melegítjük. 

4 fehérjét kemény habbá verünk. 

8 szelet szendvicskenyeret megvajazunk és megkenünk eperlekvárral. 

Kivajazott formába tesszük, leöntjük a tejes krémmel majd rásimítjuk a fehérjehabot. 170 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Szóljon hozzá