Hozzávalók

3-4 fő
1 kg burgonya
30 dkg liszt
1evőkanál
 zsír
 tejföl
 túró
 cukor
 mák
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Kelt tésztás húsos batyú

    2 és fél deka élesztőt, 3 deciliter tejben 1 kockacukorral felfuttatunk és ½ kiló liszthez hozzáadunk 1 deci olajat, 1 ½ teáskanál sót és a felfuttatott...

    tovább
  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hagyományos tésztából 8 darab palacsintát sütünk. Ezután 1/2 kiló darált sertés- vagy pulykahúst, 1 fej apróra vágott hagymával pörköltnek megsütjük,...

    tovább
  • Heróka

    6 tojássárgáját, 1 tojásfehérjét, 1 csipetnyi sót, 1 kávéskanál rumot, 1 késhegyni szódabikarbónát, fél kispohár tejfölt, 35 dkg liszttel összedolgozunk, míg...

    tovább

Kazári krumpli laska

  • kazari_krumpli_laska

1 kg megfőtt, áttört krumplit hűlni hagyunk, körülbelül fél órát, megszórjuk 30 dkg finomliszttel,hozzáadunk 1 evőkanál sót és az egészet jól összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk és felvagdossuk  5 cm-es vastagságú darabokra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt,hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát a masina tetjén, vagy gáztűzhelyen, vaslapon közepes tűznél világosbarnára sütjük. A kész laskákat egymásra rakjuk úgy, hogy egyik oldalát megkenjük vékonyan olvasztott zsírral. A leírt mennyiségből körülbelül 10-15 laska készíthető.

Szóljon hozzá