Hozzávalók

3-4 fő
1 kg burgonya
30 dkg liszt
1evőkanál
 zsír
 tejföl
 túró
 cukor
 mák
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Kakaós torta fehér krémmel

    20 dkg lisztet, 20 dkg cukrot, 20 dkg vajat, 2 dl tejfölt, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 1 kávéskanál ecetet, 1 tojást, 1 marék darált diót és 2 evőkanál...

    tovább
  • Csirkemellel töltött krumplis pogácsa

    1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk. Közben...

    tovább
  • Sós-sajtos stangli

    40 dkg margarint összemorzsolunk 50 dkg liszttel,hozzáadunk 2 egész tojást,1dl tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, 2 kávéskanál sót és az egészet jól...

    tovább

Kazári krumpli laska

  • kazari_krumpli_laska

1 kg megfőtt, áttört krumplit hűlni hagyunk, körülbelül fél órát, megszórjuk 30 dkg finomliszttel,hozzáadunk 1 evőkanál sót és az egészet jól összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk és felvagdossuk  5 cm-es vastagságú darabokra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt,hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát a masina tetjén, vagy gáztűzhelyen, vaslapon közepes tűznél világosbarnára sütjük. A kész laskákat egymásra rakjuk úgy, hogy egyik oldalát megkenjük vékonyan olvasztott zsírral. A leírt mennyiségből körülbelül 10-15 laska készíthető.

Szóljon hozzá