Hozzávalók

3-4 fő
1 kg burgonya
30 dkg liszt
1evőkanál
 zsír
 tejföl
 túró
 cukor
 mák
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Morvány kalács

    2 dl langyos tejben és 1 evőkanál cukorral felfuttatunk 5 dkg élesztőt. 1 kiló lisztet összemorzsolunk 10 dkg margarinnal és 1 evőkanál libazsírral. Beleütünk...

    tovább
  • Sós-sajtos stangli

    40 dkg margarint összemorzsolunk 50 dkg liszttel,hozzáadunk 2 egész tojást,1dl tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, 2 kávéskanál sót és az egészet jól...

    tovább
  • Grillázstorta

    A piskótához 8 tojás fehérjét, 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk, majd 8 tojássárgáját habverővel hozzákeverjük. Hozzáadunk fokozatosan 8...

    tovább

Kazári krumpli laska

  • kazari_krumpli_laska

1 kg megfőtt, áttört krumplit hűlni hagyunk, körülbelül fél órát, megszórjuk 30 dkg finomliszttel,hozzáadunk 1 evőkanál sót és az egészet jól összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk és felvagdossuk  5 cm-es vastagságú darabokra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt,hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát a masina tetjén, vagy gáztűzhelyen, vaslapon közepes tűznél világosbarnára sütjük. A kész laskákat egymásra rakjuk úgy, hogy egyik oldalát megkenjük vékonyan olvasztott zsírral. A leírt mennyiségből körülbelül 10-15 laska készíthető.

Szóljon hozzá