Hozzávalók

1 fő
15 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl tejszín
2 dl zöldség alaplé
 olívaolaj
 rózsabors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

Karfiol krémleves rózsaborssal

  • karfiol_kremleves_rozsaborrssal_ft

A zöldség alaplében megfőzünk egy közepes fej, apróra vágott vöröshagymát. A karfiolt rózsáira szedjük és szintén az alaplébe dobjuk, amit egy gerezd szétnyomott és szeletelt fokhagymával ízesítünk. Majd fedő nélkül 20 perc alatt puhára főzzük. Turmixgéppel összeturmixoljuk és 0,5 dl sovány tejszínt öntünk hozzá, majd újra turmixoljuk. A tányér tetején mozsárban zúzott és olívaolajjal kevert rózsaborssal tálaljuk.

Szóljon hozzá